Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize İrmik Helvası Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 100 g. Margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı irmik
- 1 su bardağı süt
- 2 buçuk su bardağı su
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 1 paket vanilya

Margarin ve sıvı yağ eritilir .İçine irmik eklenir ve pembeleşinceye büyüklüğünde kavrulur ayrı bir tencerede akarsu benzin ve şeker hastalığı ısıtılır .Şeker erdikten sonraları 1 paket vanilya şerbete eklenir. Pembeleşen irmiklerin üzerine dökülür .Kısık ateşte kıvam alana büyüklüğünde pişirilir. Kapağı kapatılıp sakat saat dinlendirilir. Sağlık olsun.
İfadelerEmoticon