
KKTC'bile Imgesel Yemekler
Maşrık Akdeniz Üniversitesi
1 paket fırın makarna
1 kilo kıyma
3 testis
1 paket benzin
10 kaşık un
1 paket hellim peyniri
2 nüsha maydanoz
4 ser soğan
Tuz
Karabiber
Ilk kendisine tencereye biraz akarsu konulur. Suyun içine birkaç miktarda tuz atılır. Su kaynadıktan bilahare, içine makarnalar konulur ve kaynamaya bırakılır. Ayrıksı taraftan soğanla kıyma kavrulmak üzere bire bir tavaya konulur ve içine maydanoz eklenir. Kıyma ve soğan kavrulduktan sonraları ocaktan alınır. Fırın makarnanın sosu amacıyla aynı tencereye dört çamçak benzin, on kasık un konulur ve gösterişli ateste puding kıvamına gelinceye büyüklüğünde karıstırılır ve ardından üç yumurta eklenerek karıstırılmaya bitmeme edilir. en son rendelenmiş hellim eklenir ve az buçuk daha ocakta karıstırıldıktan bilahare, fırında makarnanın sosu amade ağıl dirimsel. Kaynamış olan makarnanın ayrımsız kısmı tepsiye konulur. Henüz sonraları konusunda hazırlanan kıyma sosu dökülür. Geriye küsurat makarna, kıyma sosunun konusunda eklenir ve onun üzerine de hazırlanmış olan sos ilave edilir. Bu sosun konusunda üstelik hellim rendesi konulduktan sonra, tepsi fırına verilir. Dyice kızarana büyüklüğünde fırında kalır. Yaklasık kırk beş dakika sonraları fırından alınan makarna, servise hazırdır.
Mesabe: Fırında makarna yemeği, Kıbrıslılar marifetiyle bakir yılda tebrik üzere yapılan özel yemeklerden biridir. Bunun dısında değişik günlerde dahi sevilerek yapılmaktadır. Bir Vakitler april gibi özel günlerde da fırında makarna yemeğinin yapıldığı söylenmektedir. Fakat bu anane günümüzde kalmamıstır.
İfadelerEmoticon