
Keki için:
- 4 yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı kakao
- Yarım şu bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar yarı yarıya un ve nişasta karışımı (çok yoğun bir kek hamuru olmayacak)
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Frambuazlı sos için:
- 1 kase donmuş frambuaz
- 1 su bardağı su
- 1, 5 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı toz şeker

Yumurtalar ve türap şekeri çırptıktan sonraları artan malzemelerle mutat bir kek hamuru hazırlayın. Nişasta eklendiğinde henüz kolay oluyor.
Muhallebiyi hazırlayıp soğumaya bırakın. Borcamda 160-170 derecede 20-25 dk kadar pişen keki çıkarın, dilerseniz 1 çamçak benzen, hint bademi ve biraz şekeri karıştırıp keki ıslatın.
Yoz bir tencereye ahududu ve şekeri kucak, akarsu ile karıştırdığınız nişastayı üstelik ekleyip ayrımsız taşım kaynatın ve altını kapatın.
Biraz ılınan kekin üzerine muhallebiyi dökün, genişlik ayrıca bile frambuazlı sosu yayın. En beş altı saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.
İfadelerEmoticon