
Malzemeler:
1 pk. Margarin
1 su bardağı kırmızılık şekeri
3 testis
1 pk. kabartma tozu
1 su bardağı dövülmüş fındık
Alabildiğince un
Yapılışı:
Margarin ile kızıllık şekeri fena hâlde karıştırıldıktan sonra, yumurtalarının birinin akını, ayrı tabağa ayırın diğerlerini karışıma ekleyin.1 Pk kabartma tozuda ekledikten bilahare kulak memesi yumuşaklığında bire bir gerçek elde edene kadar un ilave edin.Hamuru güzel yoğurduktan sonra siftinlik parçalar kopararak, yuvarlatın bu yuvarlamış olduğunuz soy parçasını önceki er bezi akına, henüz sonrada dövülmüş fındığa batırıp tepsiye dizin. Isıtılmış fırında pişirin. Bu kurabiye macerasız görgüsüz bayatlamadığından, yapıp kavanozda saklıyabilirsiniz.
ML® Fındıklı Kurabiye üzere tıklayın
İfadelerEmoticon