
- 3 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 100 gr tereyağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 5 su bardağı şeker
- 5 bardak su
- Yarım limon suyu

Önce yumurtalar yağ yoğurt benzin tereyağ ve sirke genişçe tıpkı kapta karıştırılır. Arkası Sıra elenmiş tepeleme un sodyum bikarbonat ve tuz arttırma edilerek güzelce yoğrulur. 10 dk dinlendirildikten sonradan koz büyüklüğünde bezeler hazırlanır. 5 er kat halinde nişasta sayesinde gerçekten yuvarlaklar açılır. yoğun koyulduktan sonradan 40 varaka olacak şekilde aralarına ceviz serpilerek tepsiye dizilir. 150 derecelik ısınan fırında üstü kızarıncaya arbede pişirilir. Ardından şerbeti ilave edilir. Antep fıstığımızı dahi konusunda serpiştirdikten sonra baklavamız amade .Afiyet olsun dolgunca bayramlar
İfadelerEmoticon