
- 8 uzun patlıcan
- 4 soğan
- 3 su bardağı pirinç
- 1 yeşil 1 kırmızı 1 çarliston biber
- 2 su bardağı kıyma
- maydanoz
- salça
- karabiber, pul biber ve nane
- tuz
- zeytinyağı
- 1 domates

Patlıcanları abdestbozan abdestbozan soyun. Altını düzgün durması üzere biraz stabil. İçlerini baziçe. Patlıcanlari fırın kabına alıp tuz ve zeytinyağıyla seçme taraflarını ovun. 180 derecede biraz yumuşayıncaya büyüklüğünde pişirin. bu arada soğanı biberleri ve domatesi yemeklik doğrayın. Maydanozu ayrıntılı kıyın. Tavada zeytinyağını kızdırın. Soğan, ve aşırı biberi ilave yazar kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Salçayi pirinçi Domatesleri koyup sodyum klorür ve karabiberle baharatlandırın. Ateşten aldıktan sonraları maydanozu ekleyip karıştırın. Fırında pişen patlıcanların ortasını dibine çok inmeden kesin. Patlıcanların içine harcı koyun. Kabakların harcına ilaveten karıştırın ve içlerini doldurun. Üzerini domates ve biberle süsleyebilirsiniz. Tavada salça, akarsu ve az buçuk daha zeytinyağı ekleyin. İsterseniz 1 diş sarımsakta ekleyebilirsiniz. Sos olarak dökebilirsiniz afiyet olsun #melihasimsek
İfadelerEmoticon