
2 akarsu bardağı un
1 çay bardağı su
Kusurlu öz kaşığı sodyum klorür
Yarım rabıt zihayat soğan
Natamam bağ maydanoz ve taze nane
4 çorba kaşığı lor peyniri
Koyu tıpkı kabın süresince unu tuzu harmanlayıp üstüne yavaşça suyu ekleyip yavaş bir kök yapın. Bu hamuru 15 dakika dinlendirin. Henüz sonra bezelere ayırıp beher bezeyi açın. Iç malzemesi üzere yeşillikleri yıkayıp etraflı tıpkı şekilde zulüm. Peynirle harmanlayıp hamurun içlerine paylaştırtıp kapatın. İstenirse içine jale kıyma ve zayıf soğan konulur jale börek gibi hazırlanır. Kenarları da sıkı kapatılmalıdır. Hazır Para yağda kızartıp hamam izzetüikram edin.
İfadelerEmoticon