Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

Hamuru için:
  • 250 gram margarin
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kasığı sirke (üzüm veya elma fark etmiyor
  • 1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığında)
Üstü için:
  • Susam
  • Çörek otu

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle margarinimizi ayrımsız sert alıyoruz. Oda sıcaklığında olması yoğurmanız amacıyla henüz dümdüz olacaktır. İçine sodyum klorür, şeker hastalığı koyuyoruz ve yoğuruyoruz. Ardından sirkeyi ve yumurtanın akını üstelik ilave ediyoruz. Yoğuruyoruz. yavaş yavaş elekten geçirerek unu ve kabartma tozunu ekliyor, kulak meme kıvamında benzeri temel elde ediyoruz. Hamurumuz amade ise, dilediğimiz şekillere veriyor ve üzerine er bezi sarısını sürüp, kurs otu + süsen serpip 190 derecede altı üstü pişene büyüklüğünde fırına veriyoruz. Esenlik şeker hastalığı olsun! :) Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye
Sonraki Yazı
Next Post »