Ağzı Açık Börek

İçi için: 1 adet soğan 300 gram kıyma 1 çorba kaşığı pul biber Sodyum Klorür, karabiber 1 tatlı kaşığı salça Aynı hisse tarçın Aynı sehim türap karanfil Hamuru için: 3-4 akarsu bardağı un 2 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı su 1 çay kaşığı sodyum klorür Kızartmak için nakit yağ Kıyma, soğan su ve baharatları karıştırıp jale namına tıpkısı yerde bekletin. Hamuru yapıp cevizden nazik açın ve çöz harcı koyup kenarları iki pus katlayıp hazırlayın. Yağı kızdırın ve böreğin kıymalı tarafı alta gelecek şekilde yağın içine yerleştirin. Börekleri kızartın bilahare diğer yüzünü çevirin. Kızaran börekleri tabağa alıp ayranla ağırlama edin.
Sonraki Yazı
Next Post »