
İçi için:
1 adet soğan
300 gram kıyma
1 çorba kaşığı pul biber
Sodyum Klorür, karabiber
1 tatlı kaşığı salça
Aynı hisse tarçın
Aynı sehim türap karanfil
Hamuru için:
3-4 akarsu bardağı un
2 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı su
1 çay kaşığı sodyum klorür
Kızartmak için nakit yağ
Kıyma, soğan su ve baharatları karıştırıp jale namına tıpkısı yerde bekletin. Hamuru yapıp cevizden nazik açın ve çöz harcı koyup kenarları iki pus katlayıp hazırlayın. Yağı kızdırın ve böreğin kıymalı tarafı alta gelecek şekilde yağın içine yerleştirin. Börekleri kızartın bilahare diğer yüzünü çevirin. Kızaran börekleri tabağa alıp ayranla ağırlama edin.
İfadelerEmoticon