BADEMLİ BALIK KEBABIYemek Tarifleri


BADEMLİ BALIK KEBABI


Malzemesi: 1 kg. balık, büyük balık kullanılacaksa temizlenip kuşbaşı seklinde doğranacak. 3 çorba kaşığı un, 3 çorba kaşığı margarin, 3 adet soğan, 3 adet patates, 3 adet domates, 2,5 bardak su, 50 gr. badem, yarım demet maydanoz, t adet defne yaprağı, yeterince tuz, karabiber.


Yapılışı:Balıkların kılçıklarını çıkarın, büyük balık kuşbaşı doğranacak. Unla tuzu karıştırıp balıkları bu karışıma bulayıp bir tencerede kızdırılmış yağa atarak her iki taraflarını kızartıp çıkarın. Bademi üzeri örtecek kadar su koyup kaynatın. 5 dakika sonra indirip, soğuk sudan geçirin. Balıkları kızarttığınız yağda incecik doğradığınız soğanları daha sonra bademleri atarak kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup, doğradıktan sonra bir kaç dakikada bunları pişirin. Balığı ve küp şeklinde doğranmış patatesleri de ilave edip, üzerine biberini, maydanozunu, suyunu ve defneyi koyup orta ateşte 15 dakika pişirin.




BADEMLİ BALIK KEBABI
Sonraki Yazı
Next Post »