BİFTEK SARMASI (RULOSU) TarifiYemek Tarifleri


Merhaba Tryemek Tarifcileri


Bugün sizlere biftek sarması tarifi vereceğiz.Fotoğrafından bile karnımız acıkıyor :). Dilerseniz hemen biftek sarmamızın tarifine geçelim


BİFTEK SARMASI (RULOSU)


Malzemesi: 6 parça biftek, 4 kaşık margarin, 2 orta büyüklükte havuç, 6 adet salatalık turşusu, 6 adet sivri biber, 1 çorba kaşığı hardal, 2 kaşık salça, 1 soğan, 4 bardak su, 1 demet maydanoz, 6 adet kereviz yaprağı ve sapı, 2 defne yaprağı, tuz, karabiber, kırmızı biber.


Yapılışı: Bifteklere tuz, karabiber ekip, hardalı sürün. Havuç, salatalık turşusu, biberleri ve bifteklerin içine yerleşebilecek şekilde parmak gibi uzun kesin. Bifteklerin arasına koyarak sarın ve iple veya kereviz sapı ile bağlayın. Büyük bir tavada sıvı yağı kızdırın. Biftekleri 2-3 dakika çevirerek pişirin. Bir tencerede margarinle ince doğradığınız soğanı pembeleşene kadar kavurun. Salçayı koyup karıştırın. Biftek sarmalarını, maydanozu, kereviz yaprağını, defne yaprağını ve 4 bardak suyu koyun.Orta ateşte yarım saat pişirin.Sarmaları servis tabağına alarak dikkatlice iplerini çıkarın.Tenceredeki sosu sürerek üzerine dökün ve patates kızartması ile servis yapın.


Afiyet olsun




BİFTEK SARMASI (RULOSU) Tarifi
Sonraki Yazı
Next Post »