Limonlu Tart Nasıl Yapılır TarifiYemek Tarifleri


Merhaba Tryemek Tarifcileri:)


Bugün Sizlere Limonlu Tart Tarifi Vereceğim.Hepinize Afiyer Olsun


Limonlu Tart


Malzemeler:

Hamuru için :

250 gr un

1 tatlı kaşığı şeker

150 gr tereyağı

1 tane yumurta

2 kaşık süt

Tuz



Krema için :

250 ml süt

50 gr şeker

1 kaşık nişasta

50 gr tereyağı

3 yumurta sarısı

1 tane limon

1 paket vanilya


Meringue için :

100 gr şeker

3 yumurta akı


Tarifi:

Hamur için olan kuru malzemeleri güzel bir şekilde karıştırın,küp küp doğranmış oda sıcaklığında olan tereyağını ilave edin ve tekrar karıstırın, en son süt ve yumurtayı ekleyin ve yoğurun, en az üç saat buzdolabında dinlendirin.

Dinlenmiş olan hamuru tart kalıbının büyüklüğünde açın, yağladığınız kalıba hamuru yerleştirin, kabarmasın diye çatalla delikler açın ve 220° fırında 20 dk pişirin.

Krema için, yumurta sarısı ve şekeri çırpın, nişastayı ilave edin süt ve vanilyayı koyup karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin, ateşten alın limon suyu ,tereyağı ve limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırın, soğumaya bırakın.

Meringue için, yumurta beyazını kar haline getirin ,şekeri ilave edin karıştırın, yarısının kremaya ilave edin güzel bir şekilde karıştırın.

Pişmiş olan tart hamurunun üzerine önce kremayı yayın sonra meringue sıkma torbası yardımı ile sıkın ve 5 dk 140 ° fırında tekrar pişirin ve soğumaya bırakın.

Soğuduktan sonra buzdolabında kaldırın 1-2 saat kadar dinlendirin. Afiyet olsun





Limonlu Tart Nasıl Yapılır Tarifi
Sonraki Yazı
Next Post »