Çiğ Börek Nasıl Yapılır TarifiYemek Tarifleri


Merhaba Tryemek Tarifcileri :)


Bugün sizlere eskişehirin meşhur çiğ böreğinin tarifi vereceğim.Umarım Çiğ Böreğimizi beğenirsiniz. afiyet olsun


Çiğ Börek


Malzemeler:

Hamuru için :

300 gr un

1 yumurta

Tuz

Su



İç Harcı için :

300 gr kıyma

1 tane kuru soğan

Zeytinyağı

Tuz ,karabiber, kırmızı biber


Kızartmak için :

Sıvı yağ


Hamur malzemeleri ile kulak memesi kıvamında bir hamur yapın ve yarım saat dinlendirin.

İç harcı için, soğanı rendeleyin, kıyma , az zeytinyağı ve baharatları koyun ve karıştırın.

Dinlenmiş olan hamuru ceviz büyüklüğünde bezeler yapın ve tatlı tabağı büyüklüğünde açın, yarısına kıymayı sürün, diyer yarısını üzerine kapatın .

Kızgın yağda , orta ateşte kızartın ve afiyetle yiyin…





Çiğ Börek Nasıl Yapılır Tarifi
Sonraki Yazı
Next Post »