KIYMALI SU BÖREĞİ Tarifi YapılışıYemek Tarifleri


Merhaba Tryemek Tarifcileri


Bugün Sizlere Kıymalı Su böreği Tarifi Vereceğim


Misafir geleceğinde yapılabilecek hem lezzetli hemde doyurucu olan bu tarif sayesinde misafirlerinizi çok kolay ağırlayacaksınız


KIYMALI SU BÖREĞİ

Hamurun Yapılışı ;

3 adet yumurta

2 su bardağı ılık su

1 cay bardağı süt

Tuz

Hamuru yoğurun ve 12 Eşit parçaya bölün. Yuvarlak açın ve sofra bezinin uzerine serin ve kurumaya bırakın.

İç malzemesinin Yapılışı ;

2 bas orta boy sogan

300 gr kiyma

Yarım dmt maydonoz

Salça

Pulbiber

Karabiber

Tuz

Zeytinyağı

Yağı ve soğanları tencereye koy kavur daha sonra salça ve baharatları koyup kavurmaya devam et enson kıymayı koyup pisince ateşten al maydonozları ekle karıştır.



Ve icine sürmek icin 200 gr Tereyağ erit .


Buyuk bi tencerede su haşlayın ayrıca bir kaba da soğuk su koyun (ikisinin icine de mutlaka tuz atın ) kaynar suda hamurları teker teker 2-3 dk haşlayıp kevgirle soğuk suya alın ve daha sonra avucunuzda sıkarak yağlamış olduğunuz tepsiye yayın uzerine erittiğiniz tereyağdan 2 ymk kasığı dokun 6 kat boyunca bu işleme devam edin 6. Katta iç harcı dökün ve tekrar aynı sekilde yapmaya devam edin en son uzerine tamamen Tereyağ sürüp dilimleyin sonra 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pisirin. AFIYET OLSUN


Bu Tarifi Bizimler Paylaşama Aşkla Yapılan Yemeklere Teşekkürler


 





KIYMALI SU BÖREĞİ Tarifi Yapılışı
Sonraki Yazı
Next Post »