Karamel Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi YapılışıYemek Tarifleri


Merhaba Tryemek Taricileri


Bugün Sizlere Karamel Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi Vereceğim


Enfes bir görüntüye sahip olan Karamel Şerbetli İrmik Tatlısı yapacaklara şimdiden afiyetler diliyorum.


 


Karamel şerbetli irmik tatlısı


Malzemeler:


3 yumurta

4 türk kahvesi fincanı toz şeker

3 türk kahvesi fincanı irmik

3 türk kahvesi fincanı sıvı yağ

3 türk kahvesi fincanı yoğurt

3 türk kahvesi fincanı un

1 paket kabartma tozu ve vanilya



YAPILIŞI:


Yumurta ve toz şeker köpürene dek çırpılır. Köpürdükten sonra diğer malzemeler katılır ve karıştırıp yağlanmış fırın tepsisine dökülür. 150℃ kızarana dek pişirilir.


KARAMEL İÇİN:


3 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su


HAZIRLANIŞI:


Toz şeker tencereye alınarak orta ateşte eritilir, eriyen şekerin üstüne 4 su bardağı su döküldüğünde şeker tekrar sertleşecektir. Merak etmeyin su kaynamaya başlayınca tekrar erir. Ilınan şerbeti ilk sıcaklığı gitmiş irmik tatlınıza yavaş yavaş dökün.


MUHALLEBİ İÇİN:


1 lt süt

3 silme yemek kaşığı un

2 silme yemek kaşığı nişasta

4 yemek kaşığı toz şeker

1 paket krem şanti


YAPILIŞI:


Krem şanti hariç tüm malzemeyi sütümüze ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte pişirelim. Muhallebi kıvamına gelince ocağımızı kapatalım, muhallebimizi karıştırarak oda sıcaklığına getirdikten sonra krem şantimizi ekleyip karıştıralım. Şerbetini çeken irmik tatlımızın üzerine muhallebimizi yandıralım, bi gece buz dolabında bekletelim daha sonra süsleyerek servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN….


Bu Tarifi Bizimle Paylaşan Aşkla Yapılan Yemeklere Teşekkürler





Karamel Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
Sonraki Yazı
Next Post »