ISPANAKLI BEYİN SalatasıYemek Tarifleri


Merhaba Tryemek Tarifcileri


Bugün sizlere ıspanaklı beyin salatası tarifi vereceğiz


Şimdiden tüm tarif severlere afiyet olsun


ISPANAKLI BEYİN Salatası 


Malzemesi: 500 gr. ıspanak, yarım limon suyu, 4 adet koyun beyni, 1 çorba kaşığı tereyağı, tuz, biber, 1 havuç, 1 soğan, maydanoz.


Yapılışı: Taze beyinlerin ince zarını soyunuz. Bir tencere su koyup, içine doğranmış havuç, soğan ve maydanozu ilave ediniz. Kaynamaya başlayınca beyinleri ve tuzu da tencereye koyup beyinleri haşlayınız. Parçalamadan sudan çıkarıp, bir fırın tepsisine diziniz. Tereyağına, su ve limon suyunu ilave edip, bir kaç dakika kaynatınız. Tuz ve karabiber ilave edip, hepsini beyinlerin üzerine dökerek, fırında 20 dakika pişiriniz. Ispanakları ayıklayıp, yıkadıktan sonra ince doğrayınız. 1 kaşık tereyağı ile haşlayınız.


Tuzunu, biberini ekleyiniz. Soğuduktan sonra püre makinasından veya blendırdan geçiriniz. Servis tabağına ıspanakları yerleştiriniz. Aralarına fırınlanmış beyinleri yerleştiriniz. Üstüne beyinleri pişirdiğiniz suyu döküp sıcak sıcak servis yapınız.




ISPANAKLI BEYİN Salatası
Sonraki Yazı
Next Post »