BALIK ÇORBASI Tarifi,Nasıl YapılırYemek Tarifleri


Merhaba Tryemek Tarifcileri


Bugün Sizlere Balık Çorbası Tarifi Vereceğiz


Enfes bir Tadı Olan Balık Çorbasını Tadacaklara Şimdiden Afiyet olsun


BALIK ÇORBASI


Malzemesi: 1 kilo beyaz etli balık, 3 adet soğan, 2 havuç, 2 adet patates, 1 küçük kereviz, 1 demet maydanoz, 2.5 litre su (10 su bardağı), terbiyesi için: 1 yumurta sarısı, 1.5 limon suyu, yeteri kadar tuz ve karabiber.


Yapılışı: Balık iyice pullarından yüzgeçlerinden temizlenir, yıkanır.


Geniş bir tencereye konur, üzerine rendelenmiş soğan ve tuz serpiştirilir. Suyun tamamı ilave edilerek ateşe konur. Balık yumuşayıncaya kadar pişirilir. Biraz soğuyunca iki kevgir yardımı ile tencereden çıkarılır geniş bir servis tabağına alınır.


Balığın suyuna doğranmış havuç, kereviz, patates ilave edilir ateşe bırakılır. Sebzeler haşlanırken balık kılçıklarından ayıklanır, büyük parçalara bölünür. Sebzeler haşlandıktan sonra kevgirden veya geçiri-


lir. Ezilmiş sebze suyu tekrar bir tencereye konur. İçine ayıklanmış balıklar ilave edilir.

itti




BALIK ÇORBASI Tarifi,Nasıl Yapılır
Sonraki Yazı
Next Post »