Tulumba TatlısıYemek Tarifleri


Tulumba Tatlısı


Tarifi:

2 su bardağı su

100gr tereyağı

2 su bardağı un

2 kaşık nisasta

2 kaşık irmik

4 tane yumurta

Tuz


Şerbeti için :

3 su bardağı şeker

3,5 su bardağı su

Yarım limon suyu


Önce şerbeti yapın ,sekeri ve suyu beş dakika kaynatın sonra limon suyunu ilave edip üç dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.

Suyu ,yağı ve tuzu tencereye alın, yağ eriyinceye kadar kaynatın, unu, irmiği ve nişastayı eleyin ve kaynayan suya koyup hızlı bir şekilde karıştırın, kısık ateşte, beş dakika karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.

Sonra yumurtanın birini kırıp hamura iyice yedirin, diyer yumurtaları birer birer kırıp aynı şekilde hamuru yoğurun.

Hamurdan bir parça alın tezgahın üzerinde baş parmağınızın kalınlığında yuvarlayın, çatalla buyuna çizikler atın istediğiniz büyüklükte kesin ve soğuk yağın içine alın kızartın. (Özellikle soğuk yağda kızartmaya başlayın, yağı önceden ısıtmayın )

Kızaran tatlıları soğuk serbete alın, soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun




Tulumba Tatlısı
Sonraki Yazı
Next Post »