Tas Kebabı Nasıl Yapılır TarifiYemek Tarifleri


Tas Kebabı Tas kebabı nasıl yapılır? Tas kebabı yapılışı? Tas kebabı için gerekli malzemeler neler? Acılı tas kebabı olur mu? Kuzu etinden tas kebabı olur mu? Et yemeklerinin en damak tadı veren tas kebabı nasıl yapılır bunun tarifine başlayalım.


Tas kebabı için gerekli malzemeler;


750 gram dana eti


2 adet orta boy domates


2 adet orta boy soğan


2 diş sarımsak


2 – 3 tane sivri biber


1 yemek kaşığı salça


1 yemek kaşığı tereyağı


1 çay bardağı sıvı yağ


karabiber


kekik


tuz


Tas Kebabı Yapılışı : Öncelikle soğanlarımızı yemeklik doğrarız ve eritilen tereyağında pembeleşinceye kadar kavururuz. Daha sonra içine et ve sarımsağı koyarız. Hepsini birlikte kavurmaya başlarız. İçine önceden doğramış olduğumuz 2 adet orta boy domateslerimizi ekleriz. Biraz kavrulduktan hemen sonra ince ince doğradığmız 2 ya da 3 adet tamamen sizin isteğinize bağlı olarak sivri biberlerimizi de ekleriniz. Üzerine su ilave ederek iyice pişiririz. Piştikten sonra içerisine karabiber tuz ve kekiğini atarız. Yemeğimiz servise hazırdır, afiyet olsun.




Tas Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi
Sonraki Yazı
Next Post »