Katmer Poğaça Nasıl Yapılır TarifiYemek Tarifleri


Merhaba Tryemek Tarifcileri:)


Bugün Katmer Poğaça Tarifi ile Sizlerleyim.Bu güzel poğaçanın yanında çayda ne güzel olur.Artık 5 çaylarınızı Katmerli poğaça ile süsleyeceksiniz Şimdiden Afiyet Olsun :)


Katmer Poğaça Tarifi


Malzemeler:

Hamuru için :

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı ılık su

1 yumurta beyazı

Yarım su bardağı sıvıyağ

1 küçük paket kuru maya

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un



Arasına sürmek için :

75 gr tereyağı

Yarım su bardağı sıvıyağ


İç harcı için :

200 gr beyaz peynir ve kaşar peyniri karışımı


Üzeri için :

Yumurta sarısı

Çörek otu


Tarifi:

Hamur malzemeleri ile kulak memesi kıvamında bir hamur yapın ve yarım saat kadar dinlendirin, sonra 10 tane beze hazırlayın, tatlı tabağı büyüklüğünde açın, arasına erittiğiniz tereyağı ve sıvıyağ karışımını sürüp üst üste koyun , hepsini aynı anda dikkatli bir şekilde açın, pasta keser gibi üçgen dilimler kesin, geniş kısmına peyniri koyun ve sarın, tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürün ,çörek otu serpin ve yarım saat kadar daha dinlendirin ve 180 ° fırında kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun





Katmer Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi
Sonraki Yazı
Next Post »