ŞambaliYemek Tarifleri


Şambali


Malzemeler:

1 su bardağı şeker

1 su bardağı yoğurt

4 kaşık sıvıyağ

3 su bardağı irmik

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu



Şerbeti için :

3 su bardağı şeker

3 su bardağı su

Yarım limon suyu


Üzeri için :

Fındık veya fıstık


Tarifi :

Önce şerbeti hazırlayın, şekeri ve suyu beş dakika kaynatın sonra limon suyunu ilave edip üç dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.

Diyer tarafta bütün malzemeleri kek yapar gibi karıştırın, yağladığınız orta boy tepsiye alın üzerine fındık veya fıstık dizin, 180 fırında 35 dk kadar pişirin ve ılımaya bırakın.

Tatlının ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti verin ,soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun





Şambali
Sonraki Yazı
Next Post »