Pazı Sapı Mezesi



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Pazı Sapı Mezesi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Pazı Sapı Mezesi Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 bağ pazı
  • 1 Türk fincanı tahin
  • 1 Türk fincanı yoğurt
  • Tuz

Pazı Sapı Mezesi Tarifi'nin Yapılışı

Gudde yaprakları mert kısmından ayrılır yıkanır, hoşur adi doğranır ,tıpkı tencereye akarsu alınır haşlamaya bırakılır, haşlanınca süzülür soğumaya bırakılır, soğuyunca elimizle suyu bitene büyüklüğünde sıkılır suyu sıkılmış pazı sapı aynı kaseye alınır ,üstüne tahin ve yoğurt sodyum klorür eklenir, yoğurt birkaç gelirse tekrar eklenir, servis yapacağımız tabağa yayılır.
Sonraki Yazı
Next Post »