Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Tencerede Limonlu Revani tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 2 yumurta
- 2 kaşık yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı su
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
Şerbet İçin:
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu

Anladım kim tığ hanımlar kılgı ve dümdüz tarifleri haddinden fazla seviyoruz. Güzeşte hafta tavada pofuduk kek tarifini yayınlayınca sizlerden aldığım güzelce yorumlar ve beğeniler beni bu tarifi hazırlamaya yöneltti. Hele öğrencilerin haddinden fazla hoşuna gitti tavada kek pişirme fikri. Zira çoğu mektepli evinde fırın namevcut. Ama çıktı balkı etmeye gerek namevcut! Milaka aksiyon başında sizlere tavada kek tarifi bile hazırlar, tencerede revanide yapar! :)
Tıpkısı bile hesaplı açından düşünecek olursak elektirik ve doğal gaz arasındaki ayırt aşina!
Yani hem ekonomik, hem kılgı kül milakalık tanım bu! :))
Gelelim prospektüs; pişerken mutfağı şahsiyet limon kokuları sardı! Tadına gelince, ben çokça aşkın revani sevmeyen birisi kendisine bayıldım! Bu zamana kadar yediğim fırında pişen revani tatlısı tariflerinde bitirme hatim elan güzelce ve belli belirsiz! Neyse genişlik kısa zamanda deneyin!Yorumlarınızı bekliyorum.
Şerbet için şeker hastalığı ve suyu tencereye alıp itidalli ateşte kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan yaklaşık 10 an sonradan altını kapatalım ve çeyrek limonu içine sıkalım. Şerbeti ılımıya bırakalım.
Haya ve şekeri köpürünceye büyüklüğünde çırpıyoruz
Yoğurt, akarsu, likit yağ ve sulu zırtlak kabuğu rendesinide ekleyip karıştıralım.
Un, irmik ve kabartma tozunu bile ekleyip iyice karıştıralım.
Yapışmaz tıpkı tava veya tencereyi( Ben seramik degaje pilav tenceresinde pişirdim) yağlayıp unlayalım.
Harcımızı tencereye dökelim.
Aliminyum folyoyu ocağı kapatacak ölçüde 4 nöbet katlayıp ocaktaki mutedil gözün üzerine koyun.
Tencereyi aliminyum folyonun üstüne kucak.
Ocağı genişlik kısığa getirin.
Benim kekim 35 dakikada pastra.
Pişen revaniyi 5 dakika tencerede dinlendirdikten sonra servis tabağımıza hırçın çevirelim.
Ilık olan şerbetimizi ılık olan revanimize dökelim.
Dilersek üzerini krem şanti ve limonla süsleyelim.
Sağlık iflah olsun!
Sizce bu tarif emekli mi? Halk becerisi gerektiriyor mu?
Kaydet
Bu soruyu atla
Soruları yanıtlayarak kontrol sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.

İfadelerEmoticon