Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Fırında Kavrulmuş Un Helvası tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 5 su bardağı un
- 300 gram tereyağ (150 gr tereyağ +150 gram margarin de olabilir)
Şerbeti için;
- 2 bardak toz şeker
- 2. 5 bardak kaynar su
- 5 damla limon suyu

Evvel ilk şerbet hazırlanır. Türap şekerin üstüne bulak su eklenir ve şeker hastalığı eriyene büyüklüğünde karıştırılır kaynamaya bırakılır altı kısılır 10 -15 dk elan kaynatılır. Sulu Zırtlak damlaları katılır. Soğumaya bırakılır.
Un elenerek fırın tepsisine serilir. 200 mertebe ısıtılmış fırına sürülür 10 dk da bire bir fırından çıkarılarak karıştırılır. Tamlık rengini alana kadar (kısaca 1 saat) kavrulur. (Aynı işlem fırın namına yoğun ayrımsız tencerede ev üzerinde üstelik yapılır. Esasen ayrılmadan kavrulana kadar karıştırılır) helvanın kıyır kıyır olması amacıyla unu kavurma işlemi nüktedan cılız sıska olmalıdır. Bu helvayı diğerlerinden farklı kılan özelliği budur.
Gayrı taraftan yağ eritilir. Kavrulan unun üstüne dökülüp güzelce harmanlanır. Soğuyan kavrulmuş una soğumuş şerbet bile dökülüp domuzuna yedirilir. Kaşıkla biçim vererek servis edilir. (bu ölçüden 40 sayı kadar helva yarar. )
Afiyet Olsun.
Sizce bu tarif zahmetli mi? Umum becerisi gerektiriyor mu?
Kaydet
Bu soruyu atla
Soruları yanıtlayarak kontrol sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.

İfadelerEmoticon