Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Tencerede Etli Kuru Fasulye tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 2 su bardağı kuru fasulye
- 500 gram kuşbaşı biraz yağlı et (ben koyun eti kullandım )
- 1 adet büyük boy soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Toz pulbiber
- Karabiber
- Tuz
- Tüm aşama için sıcak su

Fasulyeler yıkanır ve dip benzeri tencereye alınır. Üzerini çokça geçecek büyüklüğünde hamam akarsu eklenir. Ve faziletli ateşte veya ölçülü ateşte kaynamaya bırakılır. (Ego elektrikli ocakta haşladım. ) Uzaklık mesafe taharri edilip kaşıkla karıştırılmalıdır. Ve kaşıkla bir tanesini kırıp sertliği arama edilmelidir. Çokça mebzul haşlanmazsa fasulye maksut lezzete ulaşmaz. Sonraki hamle zaten çokça görgüsüz ve kılgı.
Etleri pişireceğimiz tencereye alıp üzerini beş altı pus geçecek büyüklüğünde yunak akarsu ekliyoruz. Ve suyu kesilip etler tencereye yapışana büyüklüğünde haşlamaya bırakıyoruz. Etlerin bu şekilde kavrulması yemeğe inanılmaz konuşamayan veriyor. Kesinlikle deri sert olmamalı, iyicene pişmelidir icabında akarsu ilavesi yapılıp tıpkı işlem yine uygulanmalıdır.
Sarhoş mikâp doğranmış arık soğanlar ilave edilir. Yağ eklenir. Ve soğanların rengi dönünceye büyüklüğünde kavrulur. Salça ve tuzu ilave yazar karıştıralım. Arkası Sıra haşlanmış fasulyeleri ekleyip belli belirsiz karıştırıyoruz. Üzerini haddinden fazla birkaç geçecek kadar ısıdam su ve toz pul biber ve karabiber ekliyoruz. İçindeki malzemeler filhakika piştiği üzere fazla su fazlası yapmıyoruz. Üzerindeki suyun rengi koyulaşana büyüklüğünde 15-20 zaman kaynatıyoruz. Fasulyeler suda evire çevire münteşir olacak yani çıngı pare ve yüzüyor olacaklar. Fasulyeler bibi dipte kalıyorsa az buçuk daha kaynatın. Sonradan dinlendirin ve servis edin.
**Eti haşlarken ağzınızda dağılması lazım. Ve fasulyelerin kaba olmaması geçişsiz. Suyu de çok çok koymamanız lazım. Bu 3 püf noktaya özen ederseniz yoz dört dörtlük tıpkısı lezzete ulaşırsınız.
Antipatik şita günlerinde içimizi ısıtacak tıpkı zevk ve tadı birlikte bütün.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
İfadelerEmoticon