Profiterol (Pratik)



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Profiterol (Pratik) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Profiterol (Pratik) Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un (biraz katılaşacak fazlada koyabilirsiniz)
  • 1 litre süt
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket vanilya
  • Çikolata sosu
  • Etimek veya kedi dili

Profiterol (Pratik) Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle tencereye 1 paket margarini koyup eritin. Sonraları un ilave yazar kokusu çıkana büyüklüğünde kavurun. Kavrulan una şekeri ilave edin. 5 dk henüz kavurun. Kokteyl cani ve kaşığa yapışan kaba tıpkı yoğunluk olacaktır. 1 litre sütü yavaş yavaş yedirerek dökün. Yaparken kolu biraz zorlayacaksınız aceleci ve sürekli karıştırmanız gerekecek ☺ Sütü ilave edince karışım çoğalacaktır, kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Henüz sonra ocağı kapatıp tencereyi tezgaha alın. 1 paket türap krem şanti ve vanilyayı ilave yazar mikserle 5 dk karıştırın. Kedidili yahut etimeği istediğiniz boyutlarda parçalayarak karışıma ilave yazar kare tıpkısı borcama boşaltın kurumasını bekleyin. Hazır çikolata sosu tozunu sütle karıştırıp kaynatın. Muhallebiniz ve sosunuz soğuyunca sosu borcama boşaltın. Üzerine katre çikolata serpebilirsiniz. Buz dolabında 3 saat falanca dinlenirse tadı daha fena hâlde oluyor. Deneyin derim hem macerasız, hem devir almayan, hem üstelik tadı haddinden fazla iyicene
Sonraki Yazı
Next Post »