Labneli Patlıcan Sarma



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Labneli Patlıcan Sarma tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Labneli Patlıcan Sarma Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2-3 adet orta boy patlıcan
  • 4 yemek kaşığı labne peynir
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 avuç ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Bir kaç dal maydanoz
  • Sıvı yağ

Labneli Patlıcan Sarma Tarifi'nin Yapılışı

Patlıcanları soymadan boyuna dilim şerha doğrayarak biraz tuzlu suda bekletiyoruz. Bu esnada yoğurt, labne peynir ve mayonezi benzeri anif alıyoruz. Sarımsakları rendeliyoruz, münkesir ceviz, sodyum klorür ve karabiberi ekliyoruz. Karıştırıyoruz. Patlıcanları sudan alıp kağıt havlu ile kurutuyoruz. Tost makinesinde her bir yüzüne fırça ile sıvı yağ sürerek pişiriyoruz. İsterseniz tıpkı işlemi tavada bile yapabilirsiniz. Pişen patlıcanların beher diliminin dudak kısmına yaptığımız labneli harçtan koyarak sarıyoruz. Maydanozla süsleyerek servis yapıyoruz. Keyif olsun. Sizce bu tarif tekaüt mi? El becerisi gerektiriyor mu?
  • Olur
  • Yararlı
Kaydet Bu soruyu atla Soruları yanıtlayarak kontrol sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.
Sonraki Yazı
Next Post »