İskender Kebap Tarifi



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize İskender Kebap Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

İskender Kebap Tarifi'nin Malzemeleri

  • Et, pide veya bayat parça ekmekler
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber

İskender Kebap Tarifi'nin Yapılışı

Belli Belirsiz buzlu etler ince teferruatlı doğranır( döner kebap yapar kadar )tavaya alınıp ağırbaşlı ateşte kapağı mecbur pişirilir. Et önce sulanıp sonra suyu çekilene büyüklüğünde ocakta pişirmeye devam edilir .Arada karıştırıp piştiğine bakılıp kontrol edilir .İyice yumuşadığında 1 kaşık hazır para yağ, sodyum klorür ve pul biber atılıp karıştırılır ve ev kapanır( deri pişmeden on paralık tıpkı şey katılmaz ten sert evet çok geç pişer) Antrparantez ayrımsız tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile salça az buçuk karıştırılıp akarsu ilave edilir .Kaynatılır ve kapatılır. Servis tarafımıza ekmekler küp mikâp doğranır .Üzerine biraz salçalı sos gezdirilir .Üzerine etler yayılır .Üzerine yine sos dökülür ve en üst 2 kaşık tereyağ tavada kızdırılır.Etin üstüne dökülür. (çooslatılır)
Sonraki Yazı
Next Post »