Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Güveçte Eli Böğründe Kahraman Maraş Yöresi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 300 gram kuzu eti
- Bir parça iç yağ
- Kemikli et ( ben kendim ekledim )
- 2 büyük domates( ben buzluktaki domatesi kullandım)
- 2 yeşil biber
- 2 kırmızı biber
- 1 büyük baş sarımsak
- Arpacık soğan( ben normal soğan kullandım)
- Tuz ,pulbiber ,kekik ,karabiber
- 2 yemek kaşığı yağ

Etleri baharatını atın güvece dizin yada tepsiye borcama ama en güzeli güveç.
Sonra biberleri baharatlayın dizin. Hepsi aynı şekilde tek tek söylediğim baharatlarla tatlandırılıp yan yana dizilecek.
Üzerine iç yağdan parça parça koyun çok lezzet verecek.
Ağzını folyolayın ve 1-1 buçuk saat 200-250 derece arasında pişirin arada kontrol edin.
Eğer yakınınızda fırın varsa oraya gönderin tadı daha lezzetli olacaktır.
Piştikten sonra folyoyu kaldırın ve 10 dakika falan üstünü kızartın. Afiyet olsun.
Sizce bu tarifin zorluk derecesi nedir?
Kaydet
Bu soruyu atla
Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.

İfadelerEmoticon