Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Doğum Günü Pastası tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Pandispanya;
- 3 yumurta
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 kabartma
- 1 vanilya
- Yarım çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı kakao
Krema;
- 2 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2. 5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 vanilya
İçine;
- 1 büyük çay bardağı fındık (iri kırılmış)
Ganaj;
- Yarım krema
- 150 gram bitter (100 gram da olabilir)
Üzerine;
- 60 gram bitter 1 çay bardağı fındık
Süslemek için;

Yumurtaların önceki akını kar olana büyüklüğünde yarım yamalak bardağı şekerle çırpıyoruz kenarda tutuyoruz. Bilahare darısı ayrı ayrımsız kapta şekerle çırpıyoruz, güzel çırpınca mütezayit malzemeleri koyup çırpmaya bitmeme ediyoruz. Yumurtanın akını de içine katıyoruz söndürmeden usulca karıştırıp yağılı kağıt koyduğumuz fırın tepsisinde 180 derecede pişiriyoruz.
Tereyağ vanilya aut bilcümle krema malzemelerini tenceremize koyup muhallebi kıvamına gelinceye büyüklüğünde pişiriyoruz. Ocaktan alıp tereyağ ve vanilyayı birlikte koyup çırpıyoruz.
Ganaj üzere kremayı ısıtıp ocaktan alıp içine bitteri koyup karıştırıyoruz.
en üst bezeklemek için 60 gram bitteri eritip içine fındıkları atıp yağılı kağıda çıkarıyoruz, buzdolabında donduruyoruz.
Pandispanya soğuyunca 2 ye bölüyoruz yiyintili sütle ıslatıyoruz arasına krema sürüp fındık serpiyoruz 2. Tabanı koyuyoruz üzerine teferruatlı benzeri krema sürüp ganaji döküyoruz. Dondurduğumuz fındık çikolata ile süslüyoruz. Ego yanlarına dido ve gato hatim koydum yeğleme sizin. Afiyetler olsun
İfadelerEmoticon