Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Tencerede Fincan Kek Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun
- 1 yumurta
- 1 buçuk çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 buçuk çay bardağı un
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- Üzerine fındık
Canınız lezzetli çekiyor .Ama haddinden fazla görmek istemiyormusunuz tamlık size göre :) yumurta ve şekeri güzelce çırpıyorsunuz. Yoğurt ve nakit antagonist ekleyip gine çırpıyoruz. Artan malzemeler ile gine çırpıyoruz. Fincanların yarısına kadar kek hamurumuzu dolduruyoruz.
Ayrımsız tencereye biraz ılık su ekliyoruz .Yarısına büyüklüğünde doldurduğumuz fincanları içine koyuyoruz .Su kaynayınca ocağın altını kısıp tıpkısı kağıt silgi konusunda örtüp tencerenin kapağını kapatıyoruz. Kapattıktan sonra benim kekim 15 an bile pişti. Gerçi 15 dk üstelik olmamıştı nerdeyse gayette iyice kabardı :) Ben fincan çıkarma gereği duymadım kulpundan tutup yemeyi tercih ettim .Ama baskı kazanç kabilinden duruyor .Kağıt bardaklarda yaparsanız .Çıkarması bayağı peki :)
İfadelerEmoticon