Tavuk Çorbası (Soğuk Algınlığına Birebir)



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Tavuk Çorbası (Soğuk Algınlığına Birebir) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Tavuk Çorbası (Soğuk Algınlığına Birebir) Tarifi'nin Malzemeleri

  • Bir tavuğun göğsü (yada o miktar kadar herhangi bir yeri)
  • 1 çay bardağı tel şehriye
Terbiyesi için;
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 kaşık yoğurt
  • Tuz, karabiber, sıvı yağ

Tavuk Çorbası (Soğuk Algınlığına Birebir) Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle şurası belirteyim sine kısmı zayıf olduğu için ben sine kullanmıyorum. Bilcümle yerine aldığım ant tavuğu yemeğe atmadığım kanat, hezen kabilinden yerlerini kullanıyorum az gelirse göğüs kısmından takviye ediyorum ama siz dilerseniz ahşa kısmını kullanabilirsiniz. Akıllıcasına miktarda akarsu ile tavuk haşlanır. Haşladığımız suyu ayırıp tavuğu soğuduktan sonradan ufak parçalara ayıralım çorbalık. Tencereye birkaç miktarda hazır para hasım koyuyoruz(az zira tavuk suyu dahi semiz olursa yoksa yağ ekleyebiliriz) üzerine şehriyeleri ekleyip az buçuk çeviriyoruz amma kavrulmayacak üzerine didilmiş tavukları ekleyip birkaç çeviriyoruz ,ocakta tuz ve karabiberi ekleyelim müstacelen tavuğun küsurat suyunu döküyoruz, eğer birkaç gelirse göz kararı su ekliyoruz. Çorbayı vuzuh mesafe karıştırarak pişirdikten sonradan altını kısıp ayrı benzeri kasede tıpkısı yumurtanın sarısı ile bir kaşık yoğurdu çırpıyoruz iyice çırptıktan bilahare ocaktaki çorbadan aynı kepçe kadar bu karışıma sürekli ayrımsız elimizle karıştırarak ekliyoruz kim kesilmesin. Sunturlu karıştırdıktan sonraları terbiyeyi azar azar çorbaya karıştırarak ekliyoruz bir taşım kaynadıktan sonra çorbamız amade. Sağlık felah olsun.
Sonraki Yazı
Next Post »