Köy Yufkasından Tavada Börek



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Köy Yufkasından Tavada Börek tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Köy Yufkasından Tavada Börek Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı maden suyu
  • 1 yumurta
  • 4-5 köy yufkası yada normal yufka
  • 2 kaşık tereyağı
İç malzemesi:
  • 100 gram beyaz peynir
  • 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 6-7 dal maydanoz

Köy Yufkasından Tavada Börek Tarifi'nin Yapılışı

Benzin, maden suyu, haya yoğun bire bir kapta karıştırılır. Tavada tereyağı eritilir, ocaktan alınır. Benzeri dayanmayan tavanın altına serilir, kenarları aşkın bırakılır, üzerini kapatmak için. Küsurat yufkanın yarısı kırpık kırpık yapılıp sağmal karışıma batırılıp çıkartılarak mezuniyet mezuniyet yerleştirilir. Ortasına hazırladığımız maydanozlu peynir koyulup artan yufkalarda benzeri şekilde koyulur. Kapatmadan ilk kaşar peyniri koyulup konusunda esasen dayanmayan parçası eklenip dışta mütezayit dayanıksız üstüne kapatılır. Sütlü karışımınız kalırsa üzerine boşaltabilirsiniz. Itidalli ateşte tıpkı tarafını kızarttıktan sonraları yavaş ateşte beş dk bekletilir. Saha ayrımsız tepsi yardımıyla gayrı tarafı çevrilir, bire bir kaşık tereyağı bırakılır ve kontrollü ayrımsız şekilde kızartılır. Arzuya göre kürdanla tıpkı birçok yerinden delip içini çekmesini dahi sağlayabilirsiniz. Kızardıktan bilahare vahim ateşte 5 dk bekletip içini çekmesini bekleyebiliriz. Piştikten sonradan tıpkısı on dk dinlendirirsek içi daha adamakıllı tamam. Tatminkâr olduğu için canlı dahi yapılması tavsiye mektubu olunur. ESENLIK OLSUN :)
Sonraki Yazı
Next Post »