Ispanaklı Gül Böreği (El Açması)



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Ispanaklı Gül Böreği (El Açması) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Ispanaklı Gül Böreği (El Açması) Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 3/5 – 4 su bardağı un
  • Tuz 1 tatlı kaşığı tepeleme olmasın
İç malzemesi;
  • Yarım kilo ıspanak yıkandıktan sonra iyice kuru olması gerekiyor
  • 100 gram kadar beyaz peynir
  • 2 yumurta birinin sarısını üzerine sürmek için ayır
  • Tuz, karabiber ,pulbiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 orta boy minik doğranmış soğan
  • Hamur açıldıktan sonra sürmek için sıvı yağ
 

Ispanaklı Gül Böreği (El Açması) Tarifi'nin Yapılışı

Hamuru malzemeye göre yoğuralım, ele yapışmayan okla ile açabileceğimiz yumuşak bir hamur olacak 3 bezeye ayıralım, üzerine bez örtüp iç malzemesini hazırlayalım. Ispanağın iyice suyunu sıkalım, soğanları baharatları yumurtayı ve rendelediğiniz peyniri ilave edip güzelce harmanlayalım. Bir tane beze alalım ,hazır yufka inceliğinde açalım ,1 kaç yemek kaşığı sıvı yağ gezdirelim ve her tarafını sürelim ve iç harcını serpiştirelim, (çarşaf böreğinde olduğu gibi)yufkayı ikiye keselim ,kol böreği yapar gibi saralım ,sonra bir yarım rulodan iki yada üç tane gül böreği çıkartalım, (ben üç tane çıkartıyorum küçük güzel oluyor)diğer hamurlarda da aynı işlemi yapıp tepsiye dizelim, yumurtasını sürüp 180 derecede pişirelim.
Sonraki Yazı
Next Post »