Fırında Çıtır Cips (Püf Noktalarıyla)



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Fırında Çıtır Cips (Püf Noktalarıyla) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Fırında Çıtır Cips (Püf Noktalarıyla) Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2 orta boy patates
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1-2 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Fırında Çıtır Cips (Püf Noktalarıyla) Tarifi'nin Yapılışı

Selamun aleyküm arkadaşlar, size evde yalınç ve çabuk yapabileceğini dimdik cips tarif vermek istiyorum. Önce önceki patateslerimizi yıkayıp kabuklarını keselim ve semere soyacağı ile ayrıntılı detaylı keselim. Kesmiş olduğumuz patates dilimlerini benzeri leğenin içine koyup hamam su dolduralım. Cipsleri 5 zaman bu suda bekletelim. Bu şekilde patatesler nişastasını salacaktır ve daha çıtır olacaktır. Deminden patateslerimizi İyicesüzelim. Cipslerimizi güzelce kurulması üzere tıpkı bezin konusunda yayalım ve kurumasını bekleyelim. Müesses olan cipslerimizi tıpkısı kaba alalım üstüne nakit yağ tuz al biber ekleyip iyicene harmanlayalım. Cipslerimizi harmanladıktan bilahare önceleri hazırlamış olduğumuz fırın Izgarasının konusunda birbirinin konusunda gelmeyecek şekilde dizelim ve yüz 180 aşama pervane ayarında fırınımızda yaklaşık 20-25 an pişirelim. Pişen cipslerimizi dakikasında fırından çıkarmıyoruz fırınınızı kapatıp bekletiyoruz. Şimdi soğuyan cipslerimizi fırından çıkarıp afiyetle yiyebiliriz. Had: cipsin baharatlarını arzuya bakarak geliştirebilirseniz, karabiber, hangi yani, kekik, sarımsak tozu vs kullanabilirsiniz. Tığ baharatlı sevdiğimizi için al biberi mübarek kullandık, tek istimal edebilirsiniz o devir patatesler elan sonraları nitelik evet. Sağlık olsun!
Sonraki Yazı
Next Post »