Etli Kuru Fasulye Ve Pilav



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Etli Kuru Fasulye Ve Pilav tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Etli Kuru Fasulye Ve Pilav Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2 avuç fasulye
  • 1 baş kuru soğan
  • 150 -200 gram kuşbaşı et
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı yağ
Pilav için;
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Etli Kuru Fasulye Ve Pilav Tarifi'nin Yapılışı

Akşamdan fasulyeyi ıslatıyoruz ,sabah suyunu süzüp güzelce yıkıyoruz, ilk önce soğanı doğrayıp kavuruyoruz ,sonra eti de kavuruyoruz, daha sonra salçasını koyuyoruz ,tuzunu da atıyoruz, daha sonrada fasulyeyi koyup biraz kavuruyoruz ,daha sonra üzerini biraz geçecek kadar su koyup düdüklü nün ağzını kapatıp 15 dk pişiriyoruz, pilav için pirinçi yarım saat önceden ılık suda ıslatıyoruz ,daha sonra güzelce nişastasını yıkıyoruz ,yağı tencere alıp şehriyesini kavuruyoruz, daha sonra pirinçi de koyup tuzunu da atıp kavuruyoruz, daha sonra suyunu koyup 2-3 damla limon sıkıp kısık ateşte pişiriyoruz.
Sonraki Yazı
Next Post »