Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeğim



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeğim tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeğim Tarifi'nin Malzemeleri

  • Ekşi maya
  • 5-6 bardak un
  • Tuz
  • Bi tutam şeker
  • Eli yakmayacak kadar sıcak olacak su

Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeğim Tarifi'nin Yapılışı

Herkese Merhabaa Canlar. Tarifime elan geçmiş verdiğim eksiklik mayalı köy ekmeğinden ayırdığım eksi mayayı kullanıyorum bilginize ben hazır töz kullanmıyorum herkese de önerim mayanızı kendiniz yapın vücudumuzun bu nakıs mayada ki peribiyotik mantarlara ihtiyacı var amade gıdalarda bu yok ne efsus ki :( Geçelim tarifimize mayamızı köken teknemize alıyoruz ılık suyumuzda az buçuk cıvıtıyoruz mayamız sulu kıvama gelince üstüne unumuzu tuzumuzu şekeri suyumuzu ekliyoruz, domuzuna yoğuruyoruz, çok fena hâlde yoğurmak lazım benden söylemesi :) Hakikat adamakıllı yoğurulunca üstüne temiz bir sıçandişi örtüp 2 saate mümasil sıcak bire bir yerde mayalanmasını bekliyoruz üs tahmini iki merhametsizce olunca üzerine isteğe bağlı yoğurt sürüp kürdanla minik delikler açıyoruz ,kabuğu kalkmasını diye tabi isteyenler amma ego o kabuğu çokça seviyorum o yüzden bu ekmeklerden yapmadım fırına atıyoruz kızarana kadar pişiriyoruz. Nefis sağlıklı ekmeklerimiz hazır. Esenlik bal, sağlık olsun.
Sonraki Yazı
Next Post »