Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Ekmek Kadayıfı Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- Kuru ekmek kadayıfı
- Şeker
- Su
- Kaymak yada kaymak tadında şanti

Aldığınız kadayıfın üzerindeki ölçülerle şerbeti hazırlayınız. Çünkü kadayıfın büyüklüğüne göre şeker oranı değişecektir. Şerbeti kaynamaya bırakın. Kadayıfı çeşmenin altında soğuk su ile iki tarafını hafifçe yıkayınız ve kendinden en az iki kat büyük bir tepsinin içine koyun. Ortasını ikişer santim uzunluğunda artı şeklinde kesin( bu pişirme esnasında hayati öneme sahip oluyor :) )Kaynayan şerbetin bir kısmını kadayıfın üzerine döküp ocağın üstüne alın ve kadayıfı kaynamaya bırakın. Ara sıra tepsiyi çevirerek pişirmeye devam edin. Kadayıf pişmeye başlayıp yumuşadıkça kesmeye başlaya bilirsiniz. Önce dörde bir düre sonra sekize istediğiniz kadar dilime bölebilirsiniz. Sonra kalan şerbeti de kadayıfın üzerine döküp bütün şerbeti emene kadar ocak üzerinde çevire çevire pişiriniz. Kadayıfınız pişip soğuduktan sonra üzerine kaymak tadında şanti hazırlayıp ikram ediniz ya da gerçek kaymakla da servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: pişerken arasıra kadayıfın kalın kısımlarını kontrol ediniz. Kuru kalmasın.
İfadelerEmoticon