Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi'nin Malzemeleri

  • 4 su bardağı Osmancık pirinç
  • 4 çay kaşığı tuz
  • göz kararı arpa şehriye
  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet et bulyon
  • 4, 5 su bardağı su

Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle tereyağında arpa şehriyeleri kavuruyoruz. Şehriyeler renk değiştirince önceden yıkayıp süzdüğümüz pirinleri ekliyoruz ve iyice kavuruyoruz. Kavururken 2-3 damla limon eklerseniz pirinçler daha beyaz kalıcaktır. Et bulyonu yarım çay bardağı sıcak suda eritip pirinçlere ekliyoruz biraz daha kavurduktan sonra kaynamış suyu ekliyoruz. Tuzunu ekleyip karıştırıp kapatığını kapatıyoruz. Kısık ateşte pişmesini bekliyoruz. Suyunu çekene kadar kısık ateşte piştikten sonra altını kapatıyoruz ve 15 dk kadar dinlenmesini bekliyoruz.
Sonraki Yazı
Next Post »