Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Terbiyeli Ve Şehriyeli Tavuk Çorbası tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 150 gram tavuk göğsü
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 6 bardak su
- Tuz, karabiber

6 çamçak suyu ayrımsız tencereye alıyoruz, yıkadığımız tavuk göğsünü suya kucak ve haşlayın. Haşlanmış olan tavuğumuzu sudan çıkartıp soğumaya bırakın. Tavuk suyuna şehriyeyi ekleyip haşlayın, ayrı ayrımsız kapta 2 kaşık yoğurt tıpkı kaşık doruklama un ve yumurtayı koyup adamakıllı çırpın. Kaynayan tavuk suyundan karışıma az buçuk ekleyin ve usulca haşlanmış şehriyeye ekleyin. Damak tadına bakarak sodyum klorür ve karabiber ekleyin. Soğuyan tavuk göğsünü didip karışıma ekleyin, aynı taşım kaynattıktan sonra ocağın altını kapıyoruz. (Eğer size göre derin olmuşsa az buçuk elan hamam su ekleyip kaynatın. )
Sizce bu tarif emekli mi? Halk becerisi gerektiriyor mu?
Kaydet
Bu soruyu atla
Soruları yanıtlayarak kontrol sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.

İfadelerEmoticon