Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Tepsi Poğaçası (Kastamonu) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 500 gram süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 1 yumurta
- 100 gram kıyma (sucuk da olabilir )
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Sıvı yağ
- Salça – pul biber

Itidalli boy borcamı sadeyağ ile yağlıyoruz. Süzme yoğurt, nişasta, testis, kavurduğumuz kıyma, ezilmiş 2 diş sarımsak ve tuzu karıştırıyoruz. Yağladığımız borcama karışımı yayıyoruz. 200 adım fırında üst kızarıncaya büyüklüğünde pişiriyoruz. Tavada nakit yağ, salça ve pul biberi kavuruyoruz. Kızaran paçamızın üzerine döküyoruz. Esenlik olsun.
( Kıyma hesabına sucuk kullanacaksınız basit yoz doğrayın ve jale kendisine kullanın. )
Tarife sabah yeli kaynağı olan Seher babaanneye teşekkürname ederim.
Sizce bu tarifin pürüz derecesi nedir?
Kaydet
Bu soruyu atla
Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.

İfadelerEmoticon