Tepsi Poğaçası (Kastamonu)



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Tepsi Poğaçası (Kastamonu) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Tepsi Poğaçası (Kastamonu) Tarifi'nin Malzemeleri

  • 500 gram süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 yumurta
  • 100 gram kıyma (sucuk da olabilir )
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Salça – pul biber

Tepsi Poğaçası (Kastamonu) Tarifi'nin Yapılışı

Itidalli boy borcamı sadeyağ ile yağlıyoruz. Süzme yoğurt, nişasta, testis, kavurduğumuz kıyma, ezilmiş 2 diş sarımsak ve tuzu karıştırıyoruz. Yağladığımız borcama karışımı yayıyoruz. 200 adım fırında üst kızarıncaya büyüklüğünde pişiriyoruz. Tavada nakit yağ, salça ve pul biberi kavuruyoruz. Kızaran paçamızın üzerine döküyoruz. Esenlik olsun. ( Kıyma hesabına sucuk kullanacaksınız basit yoz doğrayın ve jale kendisine kullanın. ) Tarife sabah yeli kaynağı olan Seher babaanneye teşekkürname ederim. Sizce bu tarifin pürüz derecesi nedir?
  • Mahdut
  • Orta
  • Yumruk
Kaydet Bu soruyu atla Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz. Tepsi Paçası ( Kastamonu )Tepsi Paçası ( Kastamonu )
Sonraki Yazı
Next Post »