Tencerede Kebap



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Tencerede Kebap tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Tencerede Kebap Tarifi'nin Malzemeleri

  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • Bir tepeleme tatlı kaşığı biber salçası
  • Pul biber
  • Kekik
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı su

Tencerede Kebap Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle kuşbaşı etimizi tencereye bırakıyoruz. Kuşbaşı etin içinde bi miktar kuyruk yağı olmalı. Böylelikle tencereye bıraktığımız kuşbaşı etler kuyruk yağının yağıyla pişiyor. Ayrıyeten zeytinyağı eklememize gerek yok. Et kendi yağı ile pişerken etin rengi solmaya başlayınca içerisine salçamızı ekliyoruz. Ardından pul biber ve kekiğimizi ekliyoruz(dilediğiniz miktarda kullanabilirsiniz). Tuzu etin pişmesine yakın ekliyoruz. Tuzu erken eklersek hem etimiz geç pişer hem de sert olur. Eğer etimiz yağıni çektiyse üzerine yarım çay bardağı su ekliyoruz ki etlerimiz yanmasın. Etler pişmeye yakın tuzu da ekleyip tekrar kapaği kapatıyoruz. Tamamen etler yumuşadığı zaman artık servise hazırdır. Yanında soğan salatası ile harika oluyor. Ben şiş kebaptan çok tencerede kebabı tercih ediyorum. Daha lezzetli oluyor. AFIYET OLSUN Sizce bu tarifin zorluk derecesi nedir?
  • Kolay
  • Orta
  • Zor
Kaydet Bu soruyu atla Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz. Tencerede KebapTencerede Kebap
Sonraki Yazı
Next Post »