Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Tencerede Kebap tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- Yarım kilo kuşbaşı et
- Bir tepeleme tatlı kaşığı biber salçası
- Pul biber
- Kekik
- Tuz
- Yarım çay bardağı su

Öncelikle kuşbaşı etimizi tencereye bırakıyoruz. Kuşbaşı etin içinde bi miktar kuyruk yağı olmalı. Böylelikle tencereye bıraktığımız kuşbaşı etler kuyruk yağının yağıyla pişiyor. Ayrıyeten zeytinyağı eklememize gerek yok. Et kendi yağı ile pişerken etin rengi solmaya başlayınca içerisine salçamızı ekliyoruz. Ardından pul biber ve kekiğimizi ekliyoruz(dilediğiniz miktarda kullanabilirsiniz). Tuzu etin pişmesine yakın ekliyoruz. Tuzu erken eklersek hem etimiz geç pişer hem de sert olur. Eğer etimiz yağıni çektiyse üzerine yarım çay bardağı su ekliyoruz ki etlerimiz yanmasın. Etler pişmeye yakın tuzu da ekleyip tekrar kapaği kapatıyoruz. Tamamen etler yumuşadığı zaman artık servise hazırdır. Yanında soğan salatası ile harika oluyor. Ben şiş kebaptan çok tencerede kebabı tercih ediyorum. Daha lezzetli oluyor. AFIYET OLSUN
Sizce bu tarifin zorluk derecesi nedir?
Kaydet
Bu soruyu atla
Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.

İfadelerEmoticon