Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Tavuklu Mevlüt Pilavı (Püf Noktalarıyla) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Pilav İçin;
- 4 su bardağı Osmancık pirinç
- 5 su bardağı tavuk suyu
- 2 su bardağı kadar haşlanmış nohut
- 150 gram margarin veya teremyağ
- 4 kaşık sıvı yağ
- 4 adet küp şeker
- 1 dolu yemek kaşığı limon suyu
- Tuz
Tavuk suyu İçin;
- 1 bütün tavuk (Küçük)
- 1 büyük kuru soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz

Geçmiş ilk pirinçimizi ıslamamız gerekiyor.
Pirinci tıpkı kaba alıp konusunda 4 yemek kaşığı büyüklüğünde sodyum klorür ve üzerini geçecek kadar yunak akarsu koyup ıslatıyoruz.
Pirinci geceden koyup üstünü kapatın sabaha büyüklüğünde beklerse henüz adamakıllı lif tel olur.
Bilahare tavuğumuzu yıkayıp sunturlu temizleyip hep olarak düdüklüye koyuyoruz tıpkı bilcümle cılız soğanı da soyup bilcümle namına tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekliyoruz tuzunu yağını üstelik ekleyip kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
Herkesin düdüklüsüne bakarak değişir 30 dakikaya pişmiş olacaktır.
Kaynadıkça tavuğun suyu azalacağı için tavuğun büyüklüğüne bakarak 1. 5- 2 litre büyüklüğünde su söylenmek amacıyla tam gelecektir sanırım.
Tavuğumuz Piştikten sonra etleri aynı tepsiye alıp ılınmaya bırakıyoruz ılındıktan bilahare tavuğu bir tencereye didikliyoruz tuzunu ve karabiberini damak tadınıza göre atıp kapatıyoruz ılık kalsın.
Pirincimizin bulanık beyaz nişastalı suyu gidene büyüklüğünde yıkayıp süzüyoruz lapa olmaması üzere normal akarsu halini alana kadar zedelemeden yıkıyoruz.
Süzülmeye bırakıyoruz ağız ağıza suyunun süzülmesi gerekiyor.
Pilavımızı yapmak üzere balaban tenceremize margarin ve likit yağını koyup margarin eriyince yıkayıp süzgün 4 çamçak Pirinci arttırma ediyoruz ve sürekli karıştırarak iyicene kavuruyoruz.
Mesabe: Evvel önceki Pirinçler birbirine yapışıp toplanacak sonradan lif lif ayrılacak o ahit suyunu arttırma ediyoruz.
Pirincine göre değişir eğer baldo iri düğü kullanacaksınız 6 bardak tavuk suyu daha dolgunca olur.
Tavuk suyunu koyduktan sonradan 4 çay şekeri ( 1 yemek kaşığı büyüklüğünde toz şeker hastalığı üstelik kabil, 1 kaşık limon suyu ve damak tadına bakarak tuzunu ayarlayıp karıştırıyoruz şeker ve sodyum klorür karışsın ondan sonraları aynı elan karıştırmıyoruz.
Merhale: Eğer karıştırırsak devamlı nişastasını ortaya çıkarmış oluruz ve lapa lapa peki yapışır. Demlenmeye vahim ateşte suyunu çekmeye bırakıyoruz arada kapağını açıp bakıyoruz eğer nohut ekleyeceksek pişmeye yakın suyunu yarısını çektikten sonradan haşlanmış nohut kapik ekleyip takkadak bire bir dolaşma karıştırabiliriz.
Tamamen suyunu çekmiş üstü bulaşık değil tel tel duruyorsa olmuştur tıpkı cevelan karıştırıp üzerini güzel örtüp fire saat demlenmeye kendini çekmeye bırakıyoruz.
Pilavımız amade olunca kapağını açıp karıştırıyoruz.
Tıpkısı kaseye geçmiş didilmiş tavuğumuzdan az buçuk koyup üstüne pilavımızdan koyup bastırıyoruz ve servis tabağına zıt çeviriyoruz birlikte ayranla servis ediyoruz.
Miktarları azaltıp çoğaltabilirsiniz Mevlüt üzere kendiniz evde hazırlayıp ikbal rahatlığıyla servis edip yiyebilirsiniz.
Radde: Şeker Hastalığı koymamızın sebebi ak pak olması için.
Sulu Zırtlak suyu yeniden beyaz ve tek pare olması amacıyla.
Sıvıyağ üstelik gene lif tel ak pak olması yapışmaması üzere.
Ego rastgele ahit alışılagelen pilavımı birlikte bu ölçülerde yapıyorum normal halini birlikte resimde koydum biricik pare ve çokça lezzetli oluyor.
Deneyeceklere şimdiden mahdut gelsin.
KEYIF ÇOĞALAN OLSUN
İfadelerEmoticon