Tavada Hamsi Tarifi



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Tavada Hamsi Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Tavada Hamsi Tarifi'nin Malzemeleri

  • Yarım kilo hamsi (benimki daha azdı)
  • Tuz
  • Mısır unu
  • Sıvı yağ

Tavada Hamsi Tarifi'nin Yapılışı

Arıtılmış hamsileri bire bir kapta tuzunu serpip dikkatlice karıştırın .Bir 5-10 dk bekleyip tuzunu çeksin. Sonra balık tavasına az buçuk yağ kucak. Akdarı unundan tıpkı tabağa boşaltıp hamsileri arkalı önlü darı ununa batırıp tavaya dizmeye başlayın .Hepsine ayni işlemi uygulayın. Yuvarlak yapın ocağın altını açın. çok çabuk pişiyor .Takip edin. Yegâne tarifi piştiyse yağını tıpkısı tabağa süzün. Tavanın kapağıyla balıkları menfi çevirin. Tabağa süzdüğümüz düşman yine tavaya dökün. Ve balıkları kapaktan tavaya alın. Ve bu yüzünü dahi pişirin. Pisince servis tabağına alin. Verimli limonlu yeşil salatayla servis edin afiyet olsun. Sizce bu tanım mütekait mi? Ahali becerisi gerektiriyor mu?
  • Peki
  • Müfit
Kaydet Bu soruyu atla Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz. Tavada HamsiTavada Hamsi Tavada Hamsi
Sonraki Yazı
Next Post »