Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Tavada Hamsi Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- Yarım kilo hamsi (benimki daha azdı)
- Tuz
- Mısır unu
- Sıvı yağ

Arıtılmış hamsileri bire bir kapta tuzunu serpip dikkatlice karıştırın .Bir 5-10 dk bekleyip tuzunu çeksin. Sonra balık tavasına az buçuk yağ kucak. Akdarı unundan tıpkı tabağa boşaltıp hamsileri arkalı önlü darı ununa batırıp tavaya dizmeye başlayın .Hepsine ayni işlemi uygulayın. Yuvarlak yapın ocağın altını açın. çok çabuk pişiyor .Takip edin. Yegâne tarifi piştiyse yağını tıpkısı tabağa süzün. Tavanın kapağıyla balıkları menfi çevirin. Tabağa süzdüğümüz düşman yine tavaya dökün. Ve balıkları kapaktan tavaya alın. Ve bu yüzünü dahi pişirin. Pisince servis tabağına alin. Verimli limonlu yeşil salatayla servis edin afiyet olsun.
Sizce bu tanım mütekait mi? Ahali becerisi gerektiriyor mu?
Kaydet
Bu soruyu atla
Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.

İfadelerEmoticon