Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Sodalı Poğaça tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 1 şişe sade maden suyu
- 1 çorba kaşığı kuru maya(1 paket tam geliyor)
- 1, 5 tatlı kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı silme şeker
- 1, 5 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Alabildiği kadar un hamur sert olmayacak. Ele yapışmayacak kıvamda olacak.
İÇ HARCI;
ÜZERİNE;
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu ve susam

Benzeri sert eksiksiz malzemelerimizi ekliyoruz(un aut) ve karıştırıyoruz. Elan bilahare unu ekliyoruz yavaş yavaş unu kesinkes eleyerek kullanın kekleriniz da üstelik henüz çabuk kabarır. Elan bilahare elimizle hamuru yoğuralım elimize esas yapışmayana büyüklüğünde bitmeme ediyoruz. Biz mayalanması üzere bekledik ama normalde poğaçalarınız içine peyniri koyup tepside 10 dk bekletmemiz kâfi. Zayıf mayanın özelliği budur. Bağırsak harcına istediğinizi koyabilirsiniz. Kıymalı harç olabilir, kumpir, kasar, zeytin, salam ve sucuk neyi severseniz öyle yapın. Daha sonradan üzerine testis sarisini sürerek gato otu ve susamı da serpelim başlangıçta ısıtılmış 180° fırında 30-35 an bu seçme fırına bakarak değişiyor vücut kızarana büyüklüğünde tutun. Şimdiden yalınç gelsin. Sağlık Olsun.
Sizce bu tarifin ağırlık derecesi nedir?
Kaydet
Bu soruyu atla
Soruları yanıtlayarak taharri sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.
İfadelerEmoticon