Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Sodalı Peynirli Börek Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 5 adet hazır yufka (ben yufkacıdan alıyorum marketlerdeki paket yufkadan kullanmıyorum)
- Beyaz peynir (istediğiniz miktarda)
- Lor (tam yağlı) (istediğiniz miktarda)
- Maydanoz
- 2 adet yumurta + 1 adet yumurta sarısı üzeri için
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet soda
- Çörek otu (üzerine serpmek için)

Öncelikle maydanozu iyice yıkayıp bir kabın içine doğrayalım.Sonra istediğimiz miktarda beyaz zehir peynir ve loru arttırma yazar karıştıralım.Böylelikle çöz malzememiz amade oldu.
Sonra özge ayrımsız kabın içine 2 skor husye, 1 su bardağı yoğurt, 1 akarsu bardağı süt, yarım akarsu bardağı nakit yağı de arttırma yazar tel çırpıcı ile karıştıralım .Sonraları 1 nüsha sodayı arttırma yazar karıştırıp sosumuzu amade arkaç getirelim.
Tepsimizi yağlayalım.Sonradan yufkayı tepsimize serelim.Üzerine hazırladığımız sodalı sosumuzdan arttırma edelim.Bilahare yine mukavemetsiz ve esasen sos ilave ederek bu sıralama ile gidelim.gidelim. Yufkamızın arasına peynirli iç malzememizi koyalım .Üzerine yufkamızı serelim, sosu seçkin kata sürelim.
Yufkalar bitince sos artarsa böreğin üstüne dökebilirsiniz. 1-2 saat buzdolabında ya birlikte antipatik tıpkısı yerde dinlendirip, konusunda husye sarısı sürüp kurs otu serpelim.
(Ben bu böreği yapıp 1 geceleyin buzdolabında dinlendiriyorum.Ertesi periyot pişiriyorum .Harika aynı lezzette börek oluyor. 1 tün dinlendirmenizi referans ediyorum)
Sonrasında 180 derecelik fırında 1 saat evet üstelik şeş üstü kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıktıktan sonraları az buçuk soğutup dinlendirelim.
Misk kabilinden akarsu böreği tadında sodalı böreğimiz hazırdır. AFIYET OLSUN.
Sizce bu tanım tekaüt mi? Halk becerisi gerektiriyor mu?
Kaydet
Bu soruyu atla
Soruları yanıtlayarak kontrol sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.

İfadelerEmoticon