Patlıcan Turşusu Tarifi



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Patlıcan Turşusu Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Patlıcan Turşusu Tarifi'nin Malzemeleri

  • Patlıcan 1/5 kg
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • Tam sarımsak
  • Sirke 3 çay bardağı
  • İri tuz 1/5 yemek kaşığı
  • Su

Patlıcan Turşusu Tarifi'nin Yapılışı

İlkin patlıcanları yıkıyoruz .Büyükse ortadan ikiye bölün .Değilse tam olarak bir çizik kesip (karnı yarık gibi) yarım çay bardağı sirke ve 3 su bardağı suyun içine koyup 10 dk pişiriyoruz( orta ateşte) sonra kapağını açmadan diğer taraftan yeşillikleri ufak ufak doğrayınız .Bitikten sonra tencerede bekleyen patlıcanları süzgeçten geçirip içlerini dolduruyoruz .Seçtiğiniz kavanozda üst üste hazırlanmış patlıcanları sırayla bırakınız .En son 1/5 çay bardağı sirkeyi ve tuz ve suyu döküp kavanozu doldurun ve ağzını sıkı kapatın. Not:patlıcanları pişirdiğimiz için turşu bir hafta 10 gün içinde olacak. (afiyet olsun)
Sonraki Yazı
Next Post »