Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Haşhaşlı Çörek tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta ( beyazı hamura sarısı dışına sürmek için)
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 4-5 bardak un
İçi için;
- 2 yemek kaşığı haşhaş
- 2 yemek kaşığı şeker
- Yarım paket margarin

Süt ılıtılır, maya, tuz, şeker ve yumurta akı yoğurma kabına alınır, 10 dakika bekletildikten sonra diğer malzemeler eklenir ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur açılır. Margarin eritilerek haşhaş, şeker ile karıştırılarak açılan hamura sürülür ve rulo şeklinde sarılır, sarılan rulo elimizle genişletilip inceltilir ve parça parça kesilir. Tepsi de 15 dakika mayalamaya bırakılır, kesilen parçalara yumurta sarısı sürülerek önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Afiyet olsun
Sizce bu tarifin zorluk derecesi nedir?
Kaydet
Bu soruyu atla
Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.

İfadelerEmoticon