Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Harput Köftesi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Harcı için;
- 300 gram yağsız kıyma (çift çekilmiş)
- 1 orta boy soğan
- Köftelik bulgur
- Maydanoz, reyhan kurusu, tuz, pul biber, su
Suyu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası

Kıymayı bulgur hariç diğer malzemelerimizle iyice karıştırıyoruz (soğan ve maydanoz çok ufak doğranmış olması lazım) ardından bulguru ve bulgur koyduğumuz kasemiz kadar suyumuzu (soğuk su) ilave ediyoruz. Yaklaşık 15-20 dk elimizde yoğuruyoruz yapışır ve birbirini tutar hale gelinceye kadar. Ardından elimizde küçük parçalar koparıp resimde olduğu gibi önce yuvarlıyoruz ardından parmaklarımız arasında teker görümünü veriyoruz. Bu işlem bittikten sonra tenceremizde yağımızı eritiyoruz ve salçalarımızı ilave edip kavuruyoruz. Suyumuzu köftelerimizin çokluğuna göre ayarlıyoruz biraz da tuz ekliyoruz ve köftelerimizi 10-15 dk orta ateşte pişiriyoruz (zaten suyumuz hafif özlü oluyor piştiğini oradan analayabiliriz) Afiyet olsun
İfadelerEmoticon