
Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Burger ve Sarımsaklı Patates Kızartması tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun
200 g hamburger köftesi 1 Sayı nazik hamburger ekmegi 100 g Sucuk 100 g Pastırma 20 g rokfor peyniri 20 g Cheddar Peyniri 20 g Gouda peyniri (bir tuhaf hoppa peynir) 20 g al soğan turşusu 30 g kızarmış soğan 15 g Mayonez 2 Nüsha jumbo soğan halkası Sarımsaklı kumpir kızartması için: 1 Skor patates 2 Çay Kaşığı terayağı 2 Diş sarımsak 1/2 Çay Kaşığı sodyum klorür Hamburger köftelerini, sucuğu ve beykını ızgarada pişirelim. Ekmeği tavada hafifçe kızartalım. Hamburger ekmeğinin madun parçasının konusunda mayonez sürelim. Sırasıyla kırmızı soğan turşusunu, köftelerden birini, pastırmayı, Gouda ve cheddar peynirini, özge köfteyi, sucuğu, erittiğimiz rokfor peyniri peynirini, kızarmış soğanı yerleştirelim ve ekmeği kapatalım. Jumbo soğan halkalarını dahi kızartıp hamburgerin yanına yerleştirelim. Veya bu tarifte olduğu gibi ahşap saplı benzeri bıçağı hamburgerin mecmu ortasına saplayalım ve ucuna birlikte soğan halkalarını takalım. Sarımsaklı kumpir kızartmasını alıştırmak üzere patatesleri soyup ince dilimler halinde keselim. Kızdırılmış yağda kızartalım. beraber rendelediğimiz sarımsağı eritilmiş tereyağında çevirelim, sodyum klorür ekleyelim. Patatesleri kızartma yağından aldıktan bilahare bu karışımla harmanlayalım ve servise sunalım. Dilimlenmiş ve dondurulmuş olarak satılan patateslerin lezzetini idrak etmek istiyorsak şu yöntemi deneyebiliriz: Patatesleri dilimledikten sonra 130 aşama kızdırılmış yağda 10 dakika pişirelim. Yağdan alıp soğuttuktan sonradan nişasta ve akarsu karışımına bulayıp dip dondurucuya atalım. Henüz bilahare kızartalım.
İfadelerEmoticon